MENU
Galerije
Video
Logotipi
Publikacije
O nama

Firma Agrona d.o.o. Živinice je osnovana 2015 godine i bavi se organizacijom primarne proizvodnje, te otkupom voća i povrća na teritoriji Bosne i Hercegovine. Cilj firme Agrona je  da se poveća  domaća primarna proizvodnja voća i povrća, te da se utiče na razvoj bosanskohercegovačke poljoprivrede. U ovoj godini akcenat je stavljen na uzgoj krastavca kornišona. Dio uroda se prerađuje u sopstvenim fabrikama za preradu voća I povrća (“Natura food”, Bijeljina i  Voćar promet, Zvornik) I plasira na domaće I ino tržište pod brendom Natura, a preostali dio se izvozi kao sirovina prema kupcima na tržište EU.

 U toku 2015. pokrenut je projekat za uzgoj krastavca kornišona pod nazivom „USAID Partnerstvo za agrobiznis“. Projekat planira obezbijediti radna mjesta za preko 6.000 ljudi, te povećati proizvodnju krastavca kornišona na preko 5.000 t godišnje. „USAID Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“ je najveći projekat u segmentu uzgoja kornišona u BiH koji je podržan od strane USAID-a, partnerske firme iz bh. dijaspore Brajlović GmbH Vienna, te domaćih firmi Natura d.o.o. Bijeljina, Brams d.o.o. Sarajevo i Plant d.o.o. Tuzla.

Agrona egzistira u okviru Adriatic grupacije, jedne od vodećih kompanija za distribuciju prehrambenih proizvoda sa područja zapadnog Balkana na tržište EU.

Sva prava zadržava Agrona d.o.o. Copyright 2015. Powered and developed by: WEBSITE.BA Supported by: