MENU
Galerije
Video
Logotipi
Publikacije
Agrona i Općina Živinice organizovali posjetu studenata Tehnološkog fakulteta
03.06.16 u 10:58


Firme Agrona u sklopu projekta „USAID Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“ potpisala 954 ugovora na području Tuzlanskog kantona

 

Firma Agrona d.o.o. Živinice i Općina Živinice su organizovali posjetu studenata Tehnološkog fakulteta iz Tuzle, smjer Agronomija, a u sklopu koje su studenti imali priliku da se educiraju o sadnji i uzgoju biljke kornišon koja je od izuzetnog značaja za razvoj poljoprivrede u općini Živinice i Tuzlanskom kantonu.

 

U sklopu posjete predstavnici firme Agrona d.o.o. su educirali studente o uzgoju krastavca kornišona, te su zajedno sa predstavnicima Općine i profesorima vršili zasad kornišona u Gračanici kod Živinica.

 

Punu podršku firmi Agrona i projektu „USAID Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“ dala je i Općina Živinice. Stručni savjetnik za poljoprivredu Općine Živinice mr. Mirsad Butković je istakao značaj uzgoja kornišona na području Tuzlanskog kantona, te poželio uspjeh svim kooperantima na području općine Živinice koja je najuspješnija općina u BiH kada je riječ o uzgoju kornišona. On je istakao da Općina konstantno pruža podršku poljoprivrednicima, ali i samom projektu uzgoja kornišona.

 

U Živinicama firma Agrona je potpisala ugovore o uzgoju kornišona sa 316 kooperanata, te će se uzgoj vršiti na preko 305 dunuma zemlje. U Tuzlanskom kantonu preko projekta „USAID Partnerstvo za razvoj agrobiznisa“ firma Agrona d.o.o. Živinice je potpisala 954 ugovora u ukupno 11 općina, te će se kornišoni saditi na oko 830 dunuma. Samo u općini Živinice ove sezone očekuje se uzgoj preko 1500 t kornišona.

NAJNOVIJESva prava zadržava Agrona d.o.o. Copyright 2015. Powered and developed by: WEBSITE.BA Supported by: