MENU
Galerije
Video
Logotipi
Publikacije
Javni poziv - Program podrške proizvodnji povrća na otvorenom na području Općine Živinice
16.03.16 u 15:54

Općinski načelnik Asim Aljić uputio je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za realizaciju „Programa podrške proizvodnji povrća na otvorenom na području Općine Živinice za 2016. godinu“. Pozivaju sva zainteresirana lica koja imaju kooperativnu proizvodnju povrća na otvorenom da u ime svojih kooperanata sa područja Općine Živinice dostave zahtjeve za podršku proizvodnje povrća na otvorenom kroz snošenje troškova kontrole plodnosti obradivog poljoprivrednog zemljišta (analiza zemljišta) od strane Općine Živinice.

Pravo na podršku imaju lica sa područja Općine Živinice koja imaju kooperativnu proizvodnju povrća na otvorenom, sa najmanjom površinom od 0,05 ha i sklopljenim ugovorom o plasmanu ovih proizvoda sa otkupljivačem-prerađivačem, a u ime njih zahtjev podnosi otkupljivač-prerađivač.

Uz zahtjev za podršku kao dokaz za učešće u programu dostavlja se sljedeća dokumentacija: osnovne podatke o otkupljivaču-prerađivaču i ugovor o proizvodnji za svakog kooperanta. 

Poziv u cijelosti možete pogledati ovdje .

Shodno javnom pozivu općine Živinice firma Agrona d.o.o. Živinice će, za svoje kooperante sa područja općine Živinice, organizovati uzimanje uzoraka zemljišta i poslati na analizu u nadležnu instituciju. Nakon dobijene analize stručna služba Agrone će kooperantima dati upute za pripremu zemljišta u cilju poboljšanja proizvodnje. Svi zainteresovani kooperanti sa područja općine Živinice mogu kontaktirati organizatora na broj 061-643-444 ili dostaviti uzorke najkasnije do 31.03.2016.

Uputstvo za uzimanje uzorka možete preuzeti ovdje.

NAJNOVIJESva prava zadržava Agrona d.o.o. Copyright 2015. Powered and developed by: WEBSITE.BA Supported by: